Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ!

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Β.Ε.Τ.

Λίγες μέρες έχουν περάσει από την ψήφιση του μνημονίου ΙΙ που σα στόχο έχει την κατάργηση κάθε δικαιώματος που είχαν κερδίσει οι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα και την ισοπέδωση των μισθών κάτω από τα 500€. Προσπαθούν να καταργήσουν τη συλλογικές συμβάσεις προκειμένου οι εργοδότες να μπορούν να διαπραγματεύονται ατομικά με τον κάθε εργαζόμενο το ύψος του μισθού του με μόνο περιορισμό τα 480€ για εργαζόμενους άνω των 25 και 430€ για εργαζόμενους κάτω από αυτά.

Προετοιμάζουν με αυτό τον τρόπο και το έδαφος ώστε να μπορέσουν μεγάλες πολυεθνικές να εξαγοράσουν τον εθνικό πλούτο της χώρας μας και με μισθούς πείνας να βγάζουν κέρδη πάνω στις πλάτες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΑΤΕ με εντολή της κυβέρνηση βγάζει τη ΔΩΔΩΝΗ σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό. Μην έχουμε καμία αυταπάτη. Αν αυτή η διαδικασία προχωρήσει σημαίνει μαζικές απολύσεις στους εργαζόμενους προκειμένου να μπορέσει να προσλάβει νέους με χαμηλότερους μισθούς και να αυξήσει τα κέρδη του.

Η τελική μάχη της «ΔΩΔΩΝΗΣ» πλησιάζει. Μια μάχη που η έκβαση της θα κρίνει πολλά και όχι μόνο στο χώρο της Ηπείρου αλλά και σε ολάκαιρη την χώρα.
Οι τιμές που δίνει η ΔΩΔΩΝΗ στους παραγωγούς είναι η βάση,  το μέτρο για το που θα κυμανθούν οι  τιμές των παραγωγών σε ολάκαιρη τη χώρα.  Ιδιαίτερα σε μια στιγμή που οι γαλακτοβιομηχανίες στην υπόλοιπη Ελλάδα  έχουν προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους ενώ ταυτόχρονα έχουν επιβάλει μείωση των τιμών προς τους παραγωγούς πρόβειου και  ζητάνε με πιεστικό τρόπο μείωση τιμών στο αγελαδινό, κρατώντας και αυτούς επί μήνες απλήρωτους. Ενώ το ψηλό κόστος παραγωγής για τους κτηνοτρόφους μειώνει την παραγωγή γάλακτος.

Όχι μόνο δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ, αλλά δίπλα σε αυτή πρέπει να επαναλειτουργήσει και η ΖΩ-ΔΩ διευρύνοντας μάλιστα το χαρακτήρα της ώστε να μπορεί αν παρεμβαίνει στις τιμές των ζωοτροφών. Να παρέχει με τον τρόπο αυτό φτηνές και ποιοτικές ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους και δουλειά στους εργαζόμενούς της. Το ίδιο και η ΣΒΕΚΗ.

Οποιαδήποτε απόπειρα να αλλάξει ο κρατικοσυνεταιριστικός χαρακτήρας της εταιρίας είναι το προπέτασμα καπνού για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Όλοι αυτοί που σήμερα αποτελούν τους νέους επίδοξους ιδιοκτήτες είτε μέσω των ΕΑΣ ή με εταιρίες λαϊκής βάσης που θα αναλάβουν τη ΔΩΔΩΝΗ, ας σταματήσουν να ρίχνουν νερό στο μύλο της ιδιωτικοποίησης,

Καμία γκρίνια, καμία ηττοπάθεια, τίποτε δεν έχει χαθεί. Εντείνοντας τον κοινό αγώνα εργαζομένων και κτηνοτρόφων να είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε.
·        Να σταματήσει τώρα ο πλειοδοτικός διαγωνισμός.
·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στη ΔΩΔΩΝΗ.
·         Τιμές στους παραγωγούς φτηνά και ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές.
Όλοι στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις με αφετηρία την Πέμπτη 8 Μάρτη 11:00πμ στο συλλαλητήριο στο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου