Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Β.Ε.Τ. για τις δολοφονικές ενέργειες της Χ.Α. 20/9/2013

Καθότι δεν βγήκε η εξ' αναβολής σημερινή Γενική Συνέλευση, ακολούθησε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, όπου και πέρασε το παρακάτω ψήφισμα. [παρακάτω επισυνάπτονται τα πρακτικά]

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

Η δολοφονική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής μετά την άνανδρη επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα δολοφονεί και όποιον άλλο σηκώνει κεφάλι.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 18/9, στην περιοχή της Αμφιάλης στο Κερατσίνι, φασίστες  μαχαίρωσαν τον Παύλο Φύσσα, 34χρονών, γνωστό για την αντιφασιστική του δράση, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η δολοφονία αυτή έλαβε χώρα υπό το βλέμμα αστυνομικής παρουσίας. Ο δολοφόνος, Ρουπακιάς Γιώργος, αφού συνελήφθη ομολόγησε τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα και ότι αποτελεί ενεργό μέλος της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Το γεγονός αυτό αποτελεί το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων που έχει εξαπολύσει η χρυσή αυγή το τελευταίο διάστημα. Από τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες μεταναστών, την επίθεση σε μέλη και αγωνιστές του ΚΚΕ ως και την προκλητική της εμφάνιση στο Μελιγαλά φανερώνει το συστημικό χαρακτήρα της και τη συμμορίτικη δράση της. Οι επιθέσεις αυτές εκτός από το ρατσιστικό και ναζιστικό τους υπόβαθρο, σκοπό έχουν την τρομοκράτηση των αγωνιστών και την καταστολή του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά γίνονται την στιγμή που ξεσπά ένα μεγάλο απεργιακό κύμα στο δημόσιο τομέα, ενάντια στις απολύσεις και τα μνημόνια, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται κάθε μέρα στο δρόμο. Πλέον γίνεται ξεκάθαρο ότι χρέος μας είναι να τσακίσουμε το φασισμό, όπου και αν αυτός εκδηλώνεται, τόσο με τον πολιτικό μας λόγο, όσο και με την αντιφασιστική μας δράση σε κάθε χώρο.
Καλούμε το Σύλλογο να καταδικάσει το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και να πάρει δραστικά μέτρα για την απομόνωσή του.
Καλούμε τους φοιτητές να τοποθετηθούν τώρα στο ΔΣ και να προτείνουν τρόπους απομόνωσης της Χ.Α.. Μη φοβάστε τη Χ.Α.! Ο λαός μέσα από τις οργανώσεις του είναι ο μοναδικός που μπορεί να τους απομονώσει. Οργανώσου στο Σύλλογο και την επιτροπή αγώνα του ΒΕΤ και τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τους θρέφει.
Όπως άλλωστε ορίζουν τα καταστατικά των συλλόγων και στην βάση του περσινού ψηφίσματος (του συλλόγου του ΒΕΤ- εδώ ) καταδίκης της ΧΑ, δεν μπορεί να υπάρχει κανένας φασίστας μέσα στον σύλλογο και καλούμε στην διαγραφή όποιου τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ του φασισμού και της ΧΑ.
πρακτικά (1)
πρακτικά (2)

αρχική πρόταση ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου