Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία για τη στάση του καθηγητή κ. Θυφρονίτη

  Καταγγέλλουμε τον καθηγητή κ. Θυφρονίτη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσής του για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου. Βάσει αυτής, σήμερα υπήρχε κατάληψη της σχολής και για τον λόγο αυτό του ζητήθηκε να αποχωρήσει σε περίπτωση που δεν είχε κάποια επείγουσα συντήρηση πειράματος, προκειμένου να διαφυλαχθεί η κατάληψη και η μη λειτουργία του τμήματος συνολικά σε διοικητικό, εκπαιδευτικό αλλά και ερευνητικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, επέμενε χωρίς λόγο να παραμένει στο χώρο του εργαστηρίου, ισχυριζόμενος ότι αμφισβητεί την διαδικασία, δεν αναγνωρίζει την απόφαση του συλλόγου  και γι' αυτό δεν θα την σεβαστεί. Αφού εξηγήθηκε πάλι ότι η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης είχε την τυπική απαρτία καθ' όλη τη διάρκειά της και το πλαίσιο που υπερψηφίζεται αποτελεί αυτομάτως Συλλογική Απόφαση, επιτέθηκε σε μέλος του φοιτητικού συλλόγου και του σχήματός μας λέγοντας πως "αυτά περί νομιμότητας και ηθικής τα λέει Η ΝΔ"! Στη συνέχεια, αντί να ανακαλέσει τα λεγόμενά του μετά από έκκληση που του έγινε, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως "οι αριστερές λογικές σας είναι προβληματικές και έχετε φασίζουσα συμπεριφορά" και "περάστε έξω από το εργαστήριο"! 
  Βλέπουμε λοιπόν ότι ο κ. Θυφρονίτης είναι υπέρμαχος της ισοπεδωτικής και ανιστόρητης "θεωρίας των δύο άκρων". Αντίστοιχα περιστατικά έχουν επαναληφθεί ως ένα βαθμό και στο παρελθόν κάτω υπό παρόμοιες συνθήκες, και πάντα καταλήγουν στην απαξίωση του φοιτητικού συλλόγου, των διαδικασιών του και των αποφάσεών του. Ταυτόχρονα, αυτά έχουν πολλές φορές ως αποδέκτη το ίδιο άτομο σε σημείο που η επίθεση μπορεί να χαρακτηριστεί ως προσωπική και συστηματική. Παράλληλα, ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος του τμήματος και κατά τη διάρκεια της θητείας του εφαρμόστηκε το σύστημα των πιστωτικών μονάδων(ECTS), που ανοίγουν τον δρόμο για την διάσπαση του πτυχίου και με το ΒΕΤ να αποτελεί ένα από τα ελάχιστα και πρώτα τμήματα που το εφάρμοσαν πανελλαδικά, καθώς και διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης του τμήματος, που θα χρησιμοποιεί μελλοντικά για την αλλαγή του προγράμματος σπουδών και την καλύτερη σύνδεση του τμήματος με την αγορά. 
  Είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορούμε να έχουμε καμία αυταπάτη για τη στάση του συγκεκριμένου καθηγητή και τον βοηθητικό ρόλο που έχει επιδείξει προς το Υπουργείο κατά το παρελθόν. Καλούμε κάθε μέλος του φοιτητικού συλλόγου να υπερασπιστεί τις συλλογικές του διαδικασίες και αποφάσεις και να απομονώσει κάθε αντιδραστική φωνή εντός του πανεπιστημίου που τίθεται ενάντια σ' αυτές.

ΜΙΚΡΟΒΙΟ σχήμα της Ε.Α.Α.Κ. στο Β.Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου