Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 3/12

Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Φοιτητικού Συλλόγου του ΒΕΤ την Τρίτη 3/12 και ώρα 11:30 στην αίθουσα του ισογείου για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε γύρω από:

  • τις πολιτικές εξελίξεις με την κυβέρνηση και την τρόικα να συνεχίζουν την επίθεση σε κάθε κλάδο κι ιδιαίτερα στο δημόσιο τομέα. Την ώρα που θα έρθει ο προϋπολογισμός και νέο πακέτο μέτρων στη βουλή, βλέπουμε να διαλύεται η δημόσια υγεία και μια 13χρονη να πεθαίνει από αναθυμιάσεις μαγκαλιού γιατί είχαν κομμένο το ηλεκτρικό.   
  • τις απολύσεις των διοικητικών και τον ηρωικό απεργιακό αγώνα που συνεχίζουν να δίνουν για 13η εβδομάδα. Στον αγώνα αυτό δεν χρειάζεται να σταθούμε μόνο αλληλέγγυοι, αλλά να συνδέσουμε τα δικά μας αιτήματα με τα δικά τους και να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για ένα πραγματικά δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο.
  • την κατάσταση που διαμορφώνεται (και) στη σχολή μας μετά το σχέδιο "Αθηνά" και την προσπάθεια για εφαρμογή κάθε αντιδραστικής πτυχής της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης μέσω των ερχόμενων εσωτερικών κανονισμών. Τα παραπάνω θα σημάνουν την διάλυση των ενιαίων κι ισχυρών πτυχίων και την αντικατάστασή τους από τους ατομικούς φακέλους προσόντων, την εντατικοποίηση του προγράμματος σπουδών με τις αλυσίδες μαθημάτων, τη διαγραφή φοιτητών, πειθαρχικές διώξεις και την κατάργηση του ασύλου. Ταυτόχρονα φέτος δεν έχουν προσληφθεί όλοι οι απαιτούμενοι εργαζόμενοι με το ΠΔ 407/80 για το τμήμα μας, ενώ βλέπουμε και τις μεγάλες περικοπές στη φοιτητική μέριμνα και το πέταγμα φοιτητών από τις εστίες.
  • την 6η Δεκέμβρη και τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Για εμάς η εξέγερση του '08 συμπυκνώνει ακόμα τον ανεκπλήρωτο αγώνα μιας γενιάς που καλείται να ζήσει χωρίς δικαιώματα, χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου