Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Ψηφίσματα Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Β.Ε.Τ - Πέμπτη 20/3/2014


1) ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ Γ. 
Στις 9/3/12, οι φοιτητικοί σύλλογοι παρευρέθηκαν στην Σύνοδο Πρυτάνεων στα Γιάννενα, για να διαμαρτυρηθούν για το νόμο Πλαίσιο και την αντιλαϊκή πολιτική που τον εφαρμόζει. Εκεί βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να εμποδίσουν τους φοιτητές να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των μαζικών φορέων τους. Ακολούθησε άγρια καταστολή, με τα ΜΑΤ να κυνηγάνε στην πόλη τους φοιτητές, να στέλουν αρκετά άτομα στο νοσοκομείο, και να συλλάβουν, έναν αγωνιστή, μέλος του σχήματος ΕΑΑΚ στην Επιστήμη Υλικών Πάτρας.

Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές. Αποτελεί την πολιτική του ΣΟΚ και ΔΕΟΣ, που ακολουθεί η συγκυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ, προκειμένου να καταστείλει κάθε φωνή που αντιστέκεται. Είναι η συνέχεια των επιστρατεύσεων, της άγριας καταστολής, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της φασιστικής βίας.

Οι αρχικές κατηγορίες για τον αγωνιστή ήταν η διατάραξη κοινής ειρήνης, η απρόκλητη επίθεση, κ.α. όλα βάσει του κουκουλονόμου. Μετέπειτα αποσύρθηκαν οι κατηγορίες και πλεόν θα περάσει απο δικαστήριο με την κατηγορία ότι «δεν αποχώρησε απο την διαδήλωση αφού είχε αντιληφθεί τις βίαιες κινήσεις του πλήθους». Το δικαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 21/3/14 στις 09:00.

Δεν μας τρομοκρατούν. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλογικούς φορείς, τα σωματεία να καταδικάσουν την τρομοκρατία κατα των αγωνιστών, και να υψώσουν ένα τοίχος αντίστασης ενάντια της. Απαιτούμε άρση των κατηγοριών ενάντια στον αγωνιστή Α.Γ. και καμία ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα του φοιτητικού κινήματος.


2)ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ
-Το πρόγραμμα της εξεταστικής να βγει πριν το Πάσχα
-Η εξεταστική να έχει διάρκεια 4 εβδομάδων 
-Τα δύσκολα μαθήματα (βλ. Οργανικές, Φυσιολογίες, Βιοχημείες) να μην είναι όλα την πρώτη εβδομάδα της εξεταστικής και να υπάρχει γενικά εύλογο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις ημερομηνίες εξέτασης. 


Σε σχέση με το 2ο ψήφισμα για την εξεταστική, σαν ΜΙΚΡΟΒΙΟ θεωρούμε πως το ζήτημα δεν είναι μόνο να ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα, αλλά οι φοιτητές να έχουν τον πρωταρχικό λόγο και να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωσή του. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από διαδικασία Γενικής Συνέλευσης, όπου μπορεί να κατατεθεί ένα προσχέδιο, και η απόφαση της ΓΣ να μεταφερθεί στο Τμήμα. 
Ταυτόχρονα, η έκβαση της παραπάνω διαδικασίας δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο άντλησης πολιτικής υπεραξίας από μια παράταξη, καθώς ο Φοιτητικός Σύλλογος του ΒΕΤ και το φοιτητικό κίνημα συνολικά έχουν πάγια θέση ενάντια στην εντατικοποίηση, τον ατομισμό και την καθηγητική αυθαιρεσία καθώς και την διεκδίκηση ανθρώπινου ρυθμού σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου