Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η παρέλαση μετατράπηκε σε διαδήλωση...

Ημέρα απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τους Τούρκους σήμερα 21/2 και στην προγραμματισμένη παρέλαση συμμετείχαν εκατοντάδες κόσμου που διαδήλωσαν ενάντια στη σύγχρονη κατοχή. Στην διαδήλωση καλούσε το Συντονιστικό Πρωτοβάθμειων Σωματείων, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ και Φοιτητικοί Σύλλογοι. Μετά από τις μεγάλες διαδηλώσεις του κόσμου στις παρελάσεις σε κάθε πόλη την 28η Οκτωβρίου που οδήγησαν στην ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου, κανένας 'επίσημος' δεν παρευρέθηκε στην σημερινή παρέλαση ενώ αστυνομικές δυνάμεις (ακόμα και από άλλες πόλεις) βρισκόντουσαν σε κάθε σημείο. 

Αρχικά, οι κτηνοτρόφοι που ήταν συγκεντωμένοι στην Ακαδημία προσπάθησαν να μοιράσουν γάλα στους μαθητές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας. Διμοιρίες των ΜΑΤ όμως περικύκλωσαν το αγροτικό για να αποτραπεί η παρέμβαση, καθώς φοβόντουσαν ότι οι μαθητές θα πετάξουν το γάλα στις εξέδρες, ενώ δεν δίστασαν να δείρουν απρόκλητα κτηνοτρόφους, εργαζόμενους και φοιτητές! Καθόλη την διάρκεια της παρέλασης οι διμοιρίες προσπαθούσαν να απομονώσουν τον κόσμο ανά μικρές ομάδες, με αποτέλεσμα να κυνηγήσουν διαδηλωτές σε τριγύρω στενά και να προχωρήσουν σε 4 προσαγωγές (3 μέλη φοιτητικών συλλόγων). 


Με το τέλος όμως της παρέλασης ο κόσμος ανασυγκροτήθηκε σε ένα μεγάλο μπλοκ στο ύψος του Δικαστικού και οι διμοιρίες που είχαν παραταχθεί πλέον στη μέση του δρόμου υποχώρησαν υπό την πίεση όλου του κόσμου που φώναζε συνθήματα και κατάφερε να σπάσει το μπλόκο. Οι κτηνοτρόφοι μοίρασαν εν τέλει το γάλα στον συγκεντρωμένο κόσμο έξω από την Νομαρχία και έπειτα η πορεία κατευθύνθηκε προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.



Το κλίμα τρομοκρατίας που προσπάθησαν να επιβάλλουν με προκλητικό τρόπο οι αστυνομικές δυνάμεις όμως δεν πέρασε! Ο αγωνιζόμενος λαός των Ιωαννίνων έδειξε ότι δεν υποχωρεί αλλά συνεχίζει δυναμικά στον δρόμο της ανατροπής όλων των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου