Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύνοδο Πρυτάνεων στις 30/11

   Από την Τετάρτη 28/11 μέχρι και το Σάββατο 1/12 θα πραγματοποιηθεί η 71η Σύνοδος Πρυτάνεων στην Πάτρα. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι απολύσεις (κατ' ευφημισμό εφεδρείες) των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ο καλλικράτης στην εκπαίδευση βάσει του σχεδίου "Αθηνά" με τις επικείμενες συγχωνεύσεις τμημάτων καθώς και η εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων μ΄ αυτά των πανεπιστημίων. Όλα αυτά παρουσία και του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος είχε συντάξει τον τελευταίο νόμο με τις τροποποιήσεις πάνω στο νόμο-πλαίσιο της Διαμαντοπούλου. 
  Μετά την ψήφιση των Συμβουλίων Διοίκησης με διαβλητές ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, το Υπουργείο θέλει να γκρεμίσει το πανεπιστήμιο, παρακάμπτοντας το αυτοδιοίκητο! Με την κατάργηση επί της ουσίας του άρθρου 16 με μια απλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου τα πτυχία μας δεν θα έχουν πλέον καμία αξία..  Σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις που προωθούνται (άγνωστη η τύχη του ΒΕΤ αν δεν ενταχθεί στη Σχολή Θετικών Επιστημών) χωρίς κανένα σχεδιασμό, θα μείνουν στον αέρα χιλιάδες φοιτητές χωρίς σαφές γνωστικό αντικείμενο και επαγγελματική κατοχύρωση. Την ίδια στιγμή, με τις απολύσεις του διοικητικού κι εργαστηριακού προσωπικού που εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου και την συνεχόμενη υποχρηματοδότηση (ειδικά μετά το κούρεμα των αποθεματικών των πανεπιστημίων με το PSI) θα μιλάμε για ένα πανεπιστήμιο που δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στο σύνολό του. 
   Κρίνουμε ως αναγκαίο να πάμε μαζικά στη Σύνοδο και να διεκδικήσουμε την υλοποίηση των αγωνιστικών αποφάσεων του συλλόγου μας για την υπεράσπιση του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού πανεπιστημίου, σε συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους φοιτητών και διοικητικών. Καλούμε λοιπόν στη παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/11 στις 17:00 στην Πάτρα, στο χώρο συνεδρίασης της Συνόδου Πρυτάνεων και ζητάμε λεωφορεία από την Πρυτανεία για τη δωρεάν μεταφορά μας.

Την παραπάνω πρόταση θα καταθέσουμε και στο αυριανό (27/11) Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στη σχολή  και σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου