Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Δηλαδή η χούντα πώς ήταν;

  Το Σάββατο 17/11 δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν σ' όλες τις πόλεις της Ελλάδας (πάνω από 2000 στα Γιάννενα), δείχνοντας πως όσο το κεντρικό σύνθημα που αντήχησε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου για "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" παραμένει ανεκπλήρωτο, τόσο οι αγώνες θα συνεχίζονται. Κόντρα σε κάθε έναν που θέλει να παραγράψει την ιστορία και τα κεκτημένα του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος, το Πολυτεχνείο δεν τιμήθηκε απλά ως μια επέτειος αλλά ως μια εξέγερση που είναι ακόμα ζωντανή. 
  Η πορεία αυτή τη φορά δεν κατέληξε στην Αμερικανική πρεσβεία, αλλά συνέχισε προς την Ισραηλινή πρεσβεία,σ' αντιπαράθεση με την απαγόρευση της αστυνομίας. Μ' αυτόν τον τρόπο οι διαδηλωτές καταδίκασαν τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ και την γενοκτονία που συντελείται εδώ και χρόνια στην Γάζα, ενώ έδειξαν την αλληλεγγύη τους προς τον Παλαιστινιακό λαό. 
   Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο με μια σειρά από περιστατικά σε διάφορες πόλεις. 
   Στην Αθήνα υπήρχε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, έγιναν δεκάδες προσαγωγές και η αστυνομοκρατούμενη πλατεία Εξαρχείων μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων από τα χημικά. 
   Στην Πάτρα, παρά την επαναλαμβανόμενη προσπάθεια της αστυνομίας να σπάσει την πορεία, ο κόσμος συνέχισε απτόητος. Λόγω όμως της εκτεταμένης χρήση χημικών, ένας 19χρονος κινδυνεύει να τυφλωθεί από το ένα του μάτι.
   Στη Θεσσαλονίκη, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι επέστρεψαν στο Πολυτεχνείο όπως είχαν αποφασίσει, καθώς και σε στήριξη της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης από τους εργαζόμενους στις εργολαβίες. Η αστυνομία όμως εισέβαλε στο πανεπιστημιακό άσυλο  και προχώρησε σε συλλήψεις 16 συναγωνιστών ενεργών συνδικαλιστών των Φοιτητικών Συλλόγων, αφού είχε προηγηθεί ο ξυλοδαρμός τους. Επίσης είδαμε την Παρασκευή 16/11 να συλλαμβάνονται συνδικαλιστές εργαζόμενοι (ένας δάσκαλος και δύο εργαζόμενοι στους δήμους) μέσα από τους χώρους δουλειάς τους, επειδή τόλμησαν να συμμετέχουν στην διαδήλωση της προηγούμενης μέρας ενάντια στην άφιξη του Γερμανού επιτρόπου Φούχτελ.
   Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει συνολικά ένα κλίμα τρομοκράτησης του κόσμου και ποινικοποίησης κάθε φωνής που αντιστέκεται το τελευταίο διάστημα
  Στην κατεύθυνση αυτή, πέρασαν ανάκριση σήμερα το πρωί από εισαγγελέα οι πρόεδροι των συλλόγων διοικητικών και καθηγητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Αύριο δικάζονται επίσης οι πρόεδροι των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών Ηπείρου, επειδή προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο ιδιωτών στη γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ". 
Στο πρόσωπο όλων των παραπάνω διωκόμενων δικάζεται όλος ο αγωνιζόμενος λαός! 
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου