Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Για το πρόγραμμα της εξεταστικής

Βλέποντας το πρόγραμμα της εξεταστική που βγήκε μέσα στις γιορτές, σε "νεκρό" δηλαδή χρόνο για τους φοιτητές, μπορεί εύκολα κανείς να παρατηρήσει ότι είναι εξαιρετικά σύντομο και συμπιεσμένο, με μια σειρά (αντικειμενικά) δύσκολων μαθημάτων να εξετάζονται σε συνεχόμενες μέρες και ώρες. Η κίνηση αυτή από πλευράς καθηγητών έρχεται να εναρμονιστεί με την εντατικοποίηση των ρυθμών των σπουδών μας, που θέλουν να εφαρμόσουν σε σύμπλευση με το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να δημιουργήσουν πειθήνιους και πλήρως ευέλικτους φοιτητές. 

Ταυτόχρονα, η πτυχιακή εξεταστική παρουσιάζεται ως "χάρη" του Υπουργού γι' αυτό και μόνο τ εξάμηνο, ενώ στην πραγματικότητα έχουν προηγηθεί μια σειρά κινητοποιήσεων υπεράσπισης του κεκτημένου αυτού, στα πλαίσια της ανατροπής του νόμου-πλαίσιο.

Θεωρούμε πως ο φοιτητικός σύλλογος πρέπει να έχει καθοριστικό λόγο στη διαμόρφωση του προγράμματος των εξεταστικών και ό,τι αφορά την φοιτητική του καθημερινότητα, πατώντας πάνω στα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος και τις συλλογικές του αποφάσεις. 

Για τον λόγο αυτό καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 11/1 στις 12:00 στο γραφείο του προέδρου της σχολής βάσει και της τελευταίας απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης (4/12/2012), προκειμένου να διεκδικήσουμε την διεύρυνση της εξεταστικής σε 4 βδομάδες για όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς και επί πτυχίω).



1 σχόλιο:

  1. Μετά από την πίεση του φοιτητικού συλλόγου η εξεταστική του Φλεβάρη θα διευρυνθεί σε 4 εβδομάδες!
    Με απόφαση του Τμήματος της Παρασκευή 11/1, θα μεταφερθούν άτυπα μαθήματα την εβδομάδα 18/2-22/2 για τα οποία θα βγουν ξεχωριστές ανακοινώσεις από το υπάρχον πρόγραμμα τις επόμενες μέρες.
    Ο συλλογικός τρόπος διεκδίκησης μπορεί να έχει νικηφόρα αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή